top of page

Ilma-akrobatia


Kymmenes kuvauspäivä. Ti 2.6.2020.


Erikoisjännää.

Tänään lajiesittelyssä on oma lajini ja intohimoni, eli ilma-akrobatia.

Yhdeltä ammatiltani olen sirkusope ja ohjaan tunteja Pole4Fitillä, Kampissa. Jos haluat oppia lentämään, niin tämä olkoon virallinen kutsu; Tule mun tunnille!


Ohjaajamme Anu hyppää tänään saappaisiini, eli lajitestaajan roolin ja itse saan keskittyä opettajan hommiin. Asetelma on siis käännetty päälaelleen ja ilmassa on kuplivaa odotusta. Kuvaajatkin pääsevät tänään testaamaan ilma-akrobatiaa kuvausten lopuksi, joten tekeillä on todellinen spesiaalijakso!


Callsheetissä kuvausaika alkaa klo 10, mutta itse aloitan aamuni Fitillä jo kahdeksalta. Siivoan ja riggaan kaikki ilmavälineet mahdollisimman kuvausystävällisesti paikoilleen. Tämä jos mikä käy kokovartalolämmittelystä! Kiipeän ja laskeudun lukemattomia kertoa eri ilmavälineiden kanssa katon rajaan ja kiinnitän hammockin/slingin, kankaat, köyden, rengastrapetsin ja trapetsin paikalleen. Kun kaikki on kuvauksia varten valmista, siirryn hetkeksi ulos nauttimaan aamun auringonsäteistä, enkä ehdi odotella pitkään kun kuvausryhmä jo kurvaa paikalle. Kalusto sisään, mikitys ja takaisin pihalle kuvaamaan lajiesittelyn starttia.


Alkukommenteissa kerron kameralle minkälainen erikoispäivä on luvassa ja nappaan Anun jo tässä vaiheessa mukaan kuviin. Jaksossa tuletkin näkemään asioita, joita et normaalisti näkisi. Ohjaaja ja kuvaajat kun ovat jaksossa mukana ja näkyvillä myös valmiissa lopputuloksessa. Äärimmäisen poikkeuksellista ja ihanan vapaata! Vanhat säännöt roskiin ja hommiin.


Kuvaamme aluksi kuvituksia lajista, joten käyn kaikilla välineillä demoamassa erilaisia liikkeitä, temppuja, kiipeyksiä ja pudotuksia. Oma ykkösvälineeni on vertikaalikangas, mutta treenaan kaikkia ohjelmassa esiteltäviä ilmavälineitä, ja rakastan jokaista välinettä hieman eri tavalla.


Teemme lämpät kuvausten ulkopuolella. Tämä puhtaasti siitä syystä, että esittelyyn pitää mahduttaa niin monta eri välinettä, ettei jakson aika muuten riitä. Anua jännittää ja on mahtavaa nähdä kuinka yleensä niin viilipyttymäinen ammattilainen käy nyt läpi minulle tuttua tunteiden sekamelskaa. Jokainen lajitestaus jännittää omalla tavallaan ja koska jokainen testaus on erilainen, tunteetkin vaihtelevat. Kuvittelin joskus, että lajitestaamiseen liittyvään jännitykseen tottuu ajan myötä, mutta sittemmin olen ymmärtänyt että se on toiveajattelua. Jokainen laji on erilainen, joten jokainen kuvauspäivä on erilainen ja jokaiseen lajiesittelyyn liittyy myöskin erilainen jännitys. Tällä kertaa minua ei jännitä. Rakastan ilman opettamista, joten kun luiskahdan opettajan rooliin, keskityn vain ja ainoastaan oppilaaseen.


Aloitamme vertikaalikankailta ja etenemme hammockin kautta trapetsille ja lopulta renkaalle. On ihanaa opettaa motivoitunutta, kunnianhimoista oppilasta ja koska Anulla on taitoluistelutausta, kehonhallinta on hiottu huippuunsa ja se näkyy tekemisessä. Uskallan opettaa temppuja, joita en yleensä ensikertalaiselle opettaisi. Muista se katsoessasi ohjelmaa, äläkä säikähdä. Ilma-akrobatian viikkotunneille tai alkeiskursseille voit tulla ilman minkäänlaista liikuntataustaa. Usko pois, minä tiedän. Aloitin itse ilman harrastamisen melkolailla nollakunnosta ja nykyään opetan itse. Toimikoon tämä tunnustukseni motivaattorina, jos mietit uskaltaisitko tulla tunnille.


Kun olemme kuvanneet varsinaisen tunnin sisällön ja Anu on loistanut tähtioppilaan roolissa, on aika vapauttaa kuvaajat kameroiden takaa ilmaan. Saan painavan kameran olkapäälleni ja joudun yllättäen kuvaajaksi, kun nämä TV-ammattilaiset heittäytyvät ilma-akrobaateiksi. Roolit siis todella sekoitetaan tässä episodissa, enkä malta odottaa että pääset näkemään lopputuloksen televisiosta!


Kun spessujakso on purkissa, pakkaamme kuvauskaluston autoon ja ajamme Arabiaan lounaalle, josta siirrymme sitten jatkamaan kuvauksia. Syömme lounaan Parmesanissa (jossa olemme muuten syöneet kuvausten aikaan niin useasti, että tämä ravintola pitäisi melkein mainita ohjelman lopputeksteissä) ja jatkamme päivää rantsussa.

Kuvaamme muun muassa jakson, jossa liikun juonnot potkulaudallani, joten bonuksena raskaaseen päivään, joudun vielä keskittymään siihen etten telo itseäni tässä touhussa. Tai ainakaan kuole. Kuvauspäivä on pitkä, koska callsheetissä on kolmen jakson juontojen kuvaukset. Olen lopulta kotona 19:30, väsyneenä, mutta kovin onnellisena.



Ps. Pakko paljastaa; Anu teloi itsensä kesken kuvauspäivän kompastumalla mattoon. Jalka turposi vasta kuvausten jälkeen, mutta päivän aikana paheneva nilkuttaminen paljasti että ohjaajamme on lievästi epäkunnossa ja tulee jatkossa liikkumaan keppien avulla. Lisäjännitystä kuvauspäiviin!


-Petu

170 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page