top of page

BarreKahdeksas kuvauspäivä. Ti 19.5.2020.


Tiistaiaamu. Saavillinen kahvia ja kylmä suihku, kiitos. Tänään kuvataan taas, joten kaikki keinot ovat sallittuja ja jopa välttämättömiä.

Eilinen bungee tuntuu etenkin koipireisi-osastolla, eivätkä jalkaparkani pääse tänäänkään lepäämään, päinvastoin. Luvassa laji, joka on ymmärrykseni mukaan juurikin alakropalle melkoista murhaa. Tässä lajissa yhdistyvät klassinen baletti, pilates ja jooga, eli testattavana lajina on Barre. Barre = balettitanko, ja tästä siis tulee lajin nimikin. Barretreeni tehdään balettitankoa apuna käyttäen, mutta don´t be fooled, laji on kaikkea muuta kuin tankoon nojailua.


Onneksi kuvauspaikka on tuttu ja turvallinen Pilatesstudio Arabia. Viime kaudella testasin laitepilatesta Jennyn studiolla ja ihastuin silloin kyseiseen pilateksen muotoon niin totaalisesti, että laji jäi elämääni ja käyn edelleen Jennyn yksityisoppilaana hikoilemassa kummallisissa pilateshärveleissä. Tällä kertaa nuo kapistukset on siivottu pois tieltä ja salia koristavat yksinkertaisen kauniit balettitangot. Tämä set up on vieras, mutta studion henksu on tuttu. Paikalla on Barre Academyn perustaja, Säde Kajovaara, joka toimii opettajana tänään, sekä studion omistaja Jenny Karkulahti-Miettinen. Vaihdamme kuulumisia sillä aikaa, kun kuvaajat touhuavat kuvausjärjestelyjä kuntoon, ja samalla syntyy idea; Entäs jos Jennykin tulisi mukaan ohjelmaan, mutta tällä kertaa oppilaan roolissa? Ohjaaja ja kuvaajat innostuvat ideasta, koska tällä kolmen hengen porukalla saamme mielenkiintoisempia kuvia ohjelmaan, joten Jenny vaatteiden vaihtoon ja mukaan ohjelmaan!


Kun kuvaussuunnitelma on valmis, kipaisemme vielä pihalle toisen kuvaajan kanssa ja nappaamme narulle minun tulokommenttini. Keväinen auringonpaiste hymyilyttää väkisinkin, mutta pahoin pelkään, että hymy hyytyy pian, kun pääsemme itse asiaan. Iiks! Taas alkaa jännittää, ja huomaan pohtivani, kuinka hölmöltä tulen näyttämään kahden ammattilaisen rinnalla. Toivottavasti en läkähdy jo lämmittelyissä.


Sitten se alkaa. Ohjaaja lyö klaffin ja aloitamme lämppäämisen. Tunti alkaa rangan lämmittelyllä ja ihanilla voitelevilla liikkeillä. Kun ranka on notkea ja yläosasto availtu tehokkaasti, vuorossa on alavartalon lämmittelyt. Tässä kohtaa hymy vaihtuu irvistykseen. Jalkoja pumpataan auki erilaisin varpaille nousujen ja hallittujen plie-kyykkyjen keinoin, ja hiki alkaa roiskua. Kaikki liikkeet tehdään niin tarkkaa kehonhallintaa kunnioittaen, että aivotkin hikoilevat.


Sama kauniita linjoja ja äärimmäistä kehonhallintaa vaativa meno jatkuu läpi koko tunnin, joten alan nopeasti ymmärtää, mitä barreharrastajien käyttämä ”barrepolte” tarkoittaa. Tämä on kamalan ihanaa! Siis ihan oksettavan hirveää, mutta samalla voimakkaasti addiktoivaa. Treenaamme tunnin aikana tangolla sekä lattialla, ja käytämme apuna mm. käsipainoja ja palloa. Jokainen liike on tarkkaan suunniteltu, ja tunti soljuu flowmaisesti eteenpäin. Kokonaisuus tuntuu todella huippuunsa viritetyltä, ja kun tunti päättyy vielä aktiivisiin venytyksiin, niin olo on tärisevän maitohapokas, mutta samalla kuminauhamaisen vetreä. Jos tykkäät nopeista tuloksista ja sopivasta määrästä masokismia, niin tämä laji on sulle! Hahaa, voin suositella koko sydämestäni.


Seuraa paljastus.

Se mitä et valmiissa ohjelmassa näe (kiitos maailman ihanimman leikkaajamme Hellun), on jalkakramppi, joka yllätti kesken kuvauksien. Tiukka kuvausaikatulu aiheuttaa välillä fyysisiä ongelmia, koska kroppa on yksinkertaisesti niin kovilla, mutta tästäkin selvittiin pienen tauon ja hieronnan avulla.


Kun loppukommentit on kuvattu ja kalusto pakattu autoon, haemme lounaan Arabian kauppakeskuksesta ja syömme autossa. Omanlaisensa akrobaattinen numero tämäkin ja näillä kuvioilla mennään koronan takia vielä ties kuinka pitkään. Lisää autoakrobatiaa on luvassa, koska tänään kuvataan vielä kahden ohjelman juonnot ja vaatteiden vaihdot suoritetaan autossa. Tästä kaikesta ”näkymättömästä” materiaalista saisi todella mielenkiintoisen reality-ohjelman. Useat tuotannot kun ovat pienen porukan ponnistuksia, ja siksi herkullisia tilanteita syntyy jokaisissa kuvauksissa. En vaihtaisi tätä tapaa tai minitiimiämme mistään hinnasta.


Kun lounaat on nautittu ja vaatteet vaihdettu, kuvaamme Annalan huvilan kallioilla yhden ohjelman juonnot, jotka soljuvat about kerralla kohdalleen, joten toiminta on tehokasta. Seuraavaksi siirtymä, eli ajamme Matinkaaren sillan kupeeseen, toisen ohjelman juontoja varten. Anulla, ohjaajallamme, on niin ihana farkkutakki, että kinuan sen juontoja varten lainaan. Kiitos Anu!


Pitkä kuvauspäivä näkyy hölmöilynä, mutta saamme juonnot purkkiin kuuden kieppeillä, vaikka callsheetissä lukee purku vasta kello 19 kohdalla. Jäämme hetkeksi nauttimaan ilta-auringosta Pornaistenniemen luontopolun kalliolle. Istumme silmät kiinni tällä lämpimällä kivellä ja hymyilemme kilpaa tyhmille jutuille. Tykkään näistä ihmisistä valtavasti.

Kiitos tästä päivästä.


-Petu

167 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page