top of page
JaksaParemmin_Color_teksti_edited.png
Tervetuloa valmennukseen!Tervetuloa valmennukseen!
00:00 / 01:04

Tervetuloa valmennukseen!

Etsitkö parempaa unta, oletko huolissasi yöunesi määrästä tai laadusta?  Nyt on hyvä hetki aloittaa matkasi kohti levollisia öitä!! Huippusuosittu Uniopas on helppokäyttöinen ja maksuton univalmennus kaikille paremman nukkumisen etsijöille.


Uniopas antaa sinulle tukea ja vinkkejä, joiden avulla opit nukkumaan paremmin. Unioppaan taustalla on vankkaa tietoa ja omia kokemuksia: Unioppaanasi toimii Leeni Peltonen,  toimittaja ja tietokirjailija ja ennen kaikkea entinen uneton, jonka ei enää tarvitse pelätä yötä.


On hienoa, että olet päättänyt alkaa tietoisesti parantaa unesi laatua ja tutustua Unioppaaseen. Leeni perusti Unioppaan, koska halusi auttaa muita huonosti nukkuvia. Hänen tarinansa toimii varmasti sinullekin kannustavana oppaana: on ihan mahdollista oppia nukkumaan, vaikka olisikin kohdannut ajoittaisia vaikeuksia. (Pidempi tarina omakohtaisista kokemuksista löytyy otsikolla Leenin tarina.) Joskus kyse on melko pienistä oivalluksista ja muutoksista, joita täytyy tehdä, jotta unelle löytyisi parhaat mahdolliset olosuhteet.


Pääset pian opettelemaan uusia, unta parantavia tapoja. Ensin kuitenkin muutama sana siitä, mitä tulevien viikkojen ja kuukausien aikana on luvassa.


Mikä minua auttaa?


Unesta puhutaan nykyisin paljon, ja moni kärsii riittämättömästä tai huonolaatuisesta unesta. Yhtä viisastenkiveä hyvän unen takaamiseksi ei valitettavasti ole olemassa, mutta unen hyväksi voi tehdä paljonkin. Jos sinulla on vaikeuksia nukkua tarpeeksi tai et nuku riittävän hyvin, jotain siis kannattaa tehdä. Mutta mitä? Olet varmasti jo aiemmin törmännyt jos jonkinlaisiin neuvoihin. Vaikka tuntuisi, että olet jo kokeillut kaikkea, ei kannata lannistua.


Olemme tähän valmennukseen koonneet parhaat, suomalaisten asiantuntijoiden ohjeet, jotka oikeasti toimivat. Emme markkinoi humpuukia, emmekä lupaa hyvän unen löytyvän purkista. Paremman unen lääkkeettömiä keinoja sen sijaan neuvomme useita.


Näin Uniopas toimii


1)  Kun tilaat jaksaparemmin.fi:n uutiskirjeen, saat aina sähköpostiisi muistutuksen uusista Unioppaan sisällöistä. Tilaa uutiskirje sivun alalaidasta.

2)  Tälle sivustolle ilmestyy joka viikko luettavaa, sekä tietoa että omiin pohdintoihin johdattelevia tekstejä.

3)  Saat paljon myös tehtäviä ja harjoituksia.

4)  Voit täyttää myös unipäiväkirjaa, joka julkaistaan viikolla 2. Unipäiväkirja on yksi apukeinosi unen seurantaan.

5)  Sivuilla julkaistaan myös äänitteitä, kuten rentoutusharjoituksia.


Tervetuloa mukaan! Matkasi kohti parempaa unta voi alkaa!


Pari tärkeää vinkkiä


Älä jätä lukemista myöhäisiltaan.

Voit opiskella uniasioita milloin vain, mutta ei kannata jättää tekstien lukemista viimeiseen hetkeen juuri ennen nukkumaanmenoa. On nimittäin todettu, että uniasioiden liiallinen pohtiminen ja oman unen murehtiminen voivat jopa lisätä stressiä ja siten pahentaa nukkumisongelmia.


Lue siis tekstit mieluummin aamulla, päivällä tai alkuillasta.

Äänitteissämme on rentoutus- tai hengitysharjoituksia, joita voit tehdä milloin vain, myös juuri ennen nukkumaanmenoa.


Tehtäviä ja pohdintaa


Saat välillä myös tehtäviä, jotka liittyvät oman unesi seuraamiseen tai parempien unitapojen oppimiseen.  Voit kirjata tehtävien herättämät ajatukset vaikka vihkoon, päiväkirjaan tai tietokoneen tai puhelimen muistiin.


On usein muutettava joitakin asioita elämässään – ei välttämättä isoja – jotta saisi nukuttua paremmin. Ja juuri sitä olemme nyt yhdessä tekemässä. Saat siihen paljon tukea ja kannustusta!


Älä syytä itseäsi


Tässä oli ensimmäisen päivän tekstiosuus. Nyt nukumme yön yli, sen verran kuin se juuri nyt on mahdollista. Jos uni jää lyhyeksi, muista, että et ole ainoa, joka valvoo. Uniasiat vaivaavat useampaa kuin joka kolmatta suomalaista.


Älä syytä itseäsi huonosta unesta! Uni on herkkä asia, ja se häiriintyy helposti. Olet päättänyt parantaa unitaitojasi, ja sillä tiellä jatkamme päivä päivältä.

Anchor 1
etusivun-logo-2.png

Uusin julkaisu on aina ylimpänä.  Jos olet vasta liittynyt mukaan,  järjestä vanhin ensin!

Vanhin ensin!
Uusin ensin!

VIIKKO

1

Image-empty-state.png

Leenin tarina

VIIKKO

1

Image-empty-state.png

Testaa, miten nukut nyt

VIIKKO

1

Image-empty-state.png

Paljonko on tarpeeksi?

VIIKKO

1

Image-empty-state.png

Rentoutusharjoitus istuen

VIIKKO

1

Image-empty-state.png

Ensimmäinen harjoitus

VIIKKO

1

Image-empty-state.png

Tervetuloa valmennukseen!

Tilaa uutiskirje ja saat hyvän olon vinkit ensimmäisenä.

Kiitos tilauksesta!

Yhteistyössä:

unikulma.png
bottom of page