top of page
JaksaParemmin_Color_teksti_edited.png
Haluaako unettomuus sanoa sinulle jotain?Haluaako unettomuus sanoa sinulle jotain?
00:00 / 01:04

Haluaako unettomuus sanoa sinulle jotain?

Kyvyttömyys nukkua on aina merkki jostain. Se voi olla tilapäinen häiriö, joka johtuu vaikkapa elämänmuutoksesta tai stressistä. Ihmiset ovat erilaisia; toinen reagoi vaikkapa vatsakivulla elämän kriiseihin, toinen valvomalla.


Joskus unettomuus on myös eräänlainen viesti siitä, että elämässä jokin tiedostamatta jäänyt asia on vinksallaan.


Ja aamuyön pitkinä tunteina tällaisiakin ajatuksia voi nousta mieleen: Olenko oikealla elämänuralla? Miten parisuhteemme voi? Mitä haluaisin loppuelämälläni tehdä?


Pelkkien sudenhetkien tuntemusten varassa ei kannata tehdä johtopäätöksiä, sillä ne ovat tunnetusti negatiivisten kauhuskenaarioiden värittämiä. Mutta joskus tällainen syvissä vesissä uiminen antaa oivalluksia, joilla voi oikeasti olla kauaskantoisia seurauksia.


Elämänarvojaan voi joskus joutua miettimään uusiksi, ja siitä voi alkaa ihan uusi elämänvaihe. Kuuntele siis, mitä haluat itsellesi kertoa.


Pelkäätkö unettomuutta vai jotain muuta?


Unettomuus on itsessään niin ahdistava ja hyvinvointia rajoittava piirre, että se voi haudata alleen muut mahdolliset mieltä askarruttavat asiat. Usein uneton ei tunnista näitä muita huolia, koska pelko valvomisesta on niin iso.


Unettomuuteen liittyvän ahdistuksen taustalla voi kuitenkin olla esimerkiksi huoli omasta jaksamisesta työelämän tai perhe-elämän paineissa. Tällöin unettomuuden parasta hoitoa olisikin kyky tarttua näihin haasteisiin: voiko työtehtävien stressaavuudelle tehdä jotain? Voiko perhe-elämään liittyvää painetta helpottaa sopimalla työnjaosta toisin tai hankkimalla jollain keinolla lisäapua? Ainakin huolia voi jakaa samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.


On hyvä joskus pysähtyä pohtimaan


On monta tapaa pohtia elämänarvojaan. Yksi piirtää aarrekartan, toinen käy pitkiä ja perusteellisia keskusteluja ystävän kanssa, kolmas miettii hiljaa itsekseen ja tekee sitten haluamansa muutokset.


Oli tapa mikä hyvänsä, arvojaan kannattaa pohtia. On hyvä asettaa välillä asiat tärkeysjärjestykseen. Mikä elämässäni on tärkeintä? Mistä en luopuisi mistään hinnasta? Voisinko luopua jostain saadakseni enemmän omaa tilaa ja tasapainoa? Kaikki vaatimukset ja odotukset, jotka kuvittelemme meihin kohdistuvan, eivät välttämättä ole todellisia.

Anchor 1
etusivun-logo-2.png

Uusin julkaisu on aina ylimpänä.  Jos olet vasta liittynyt mukaan,  järjestä vanhin ensin!

Vanhin ensin!
Uusin ensin!

VIIKKO

12

Image-empty-state.png

Voimia, sitkeyttä ja armollisuutta!

VIIKKO

12

Image-empty-state.png

Paremman unen manifesti

VIIKKO

12

Image-empty-state.png

Haluaako unettomuus sanoa sinulle jotain?

VIIKKO

12

Image-empty-state.png

Muuta ajatuksia – mutta miten?

Tilaa uutiskirje ja saat hyvän olon vinkit ensimmäisenä.

Kiitos tilauksesta!

Yhteistyössä:

unikulma.png
bottom of page