top of page

Kuukauden kirja: Hyvinvointia koko planeetalle


Hanna Haveri, Soili Soisalo, Eeva Voutilainen: Planetaarinen ruokavalio & elämäntapa. Duodecim 2023.


Kolmen kovan ammattilaisen yhteistyönä syntynyt kirja on paljon enemmän kuin keittokirja, vaikka sisältääkin runsaasti hyviä reseptejä. Terveellisen, ympäristöystävällisen ja maukkaan ruuan valmistaminen tulee tämän kirjan helpoksi ja lähelle jokaisen arkea – jos vain niin haluaa.


Vaikka otsikko kuulostaa juhlalliselta, teos on kaikkea muuta kuin pönäkkää saarnausta. Kirja osoittaa elämäntapojemme yhteyden paitsi omaan myös koko planeetan hyvinvointiin. Ruoka on yksi osa elämäntapaa, mutta yhtä hyvin siihen kuuluu tapamme liikkua ja vaikkapa se, miten hyvin osaamme kunnioittaa unta.


Uni, liikunta ja ruoka ovat hyvinvoinnin ja tärkeiden elämänvalintojen kulmakivet. Kirjan ensimmäinen planetaarisen terveyden resepti kuuluukin: tähtitaivaalta syvempää unta. Ulkoilu vähän ennen nukkumaanmenoa auttaa nukahtamaan, ja tähtitaivaan katselu lohduttaa ja rauhoittaa.


Kirjan lopussa on hyvä valikoima reseptejä. Kasvispainotteinen mutta myös kalaa ja jonkin verran lihaa sisältävä ruokavalio sisältää niin nopeita pastoja kuin meheviä patoja viikonloppuina haudutettaviksi. Kantava ajatus on, että se mikä on terveellistä ihmisille, on myös ympäristön kannalta kestävää. Kirja on antoisaa luettavaa ihan kaikille planeetan asukkaille!
144 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page