top of page

Hannele Lauri: ”Sänkyni on aarteeni!”

Hannele Lauri tarpoo syyssäässä kotikulmillaan Nurmijärvellä, sillä 17-vuotias jackrusselinterrieri Nancy kiskoo hänet ulos monta kertaa päivässä. Onneksi se ei kuitenkaan ole aamuvirkku, joten emäntä saa rauhassa nauttia uuden sängyn suomasta palauttavasta unesta.”Olen yökyöpeli”, Hannele Lauri tunnustaa heti alkuun.


”Jos aamulla ei ole pakko herätä aikaisin, valvon mieluiten yli puolenyön, eilenkin yhteen saakka. Katson Netflixistä sarjoja tai sotaelokuvia; rakastan espanjalaista ja meksikolaista draamaa, sillä heillä on temperamenttia! En ole mikään romanttisten leffojen ystävä, ja komedia, se on sitten vaikeaa katsoa. Näyttelen kyllä mielelläni komedioissa, mutta katsojana minua ei hevin saa nauramaan”, Hannele Lauri kertoo.


Vaikka Lauri on virallisesti eläkkeellä, se ei juurikaan näy hänen kalenterissaan: parhaillaankin hän on tv-sarjan kuvauksissa, ja toisia valmistellaan. Myös pandemian aikana Hannele Laurilla oli töitä. Silloin kuvattiin Ei haukku haavaa tee -sarjan toinen kausi Elisa Viihteelle ja Johanna Vuoksenmaan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva 70 on vain numero, jotka tulevat lähiaikoina levitykseen.


”Onneksi voin tehdä töitä juuri sen verran kuin itse haluan. En hetkeäkään ole kaivannut teatterin aikatauluja, jotka sitoivat kymmenien vuosien ajan jokaisen päiväni sunnuntaita lukuun ottamatta. Aamulla oli harjoitukset, ja jos illalla oli esitys, siihen väliin jäi muutama tunti, joista niistäkin osa meni kodin ja työpaikan väliseen matkaan. Ei kiitos enää sitä!”


Uusi sänky on täysosuma


Uuden Unikulman sängyn saatuaan Hannele Lauri on nukkunut yönsä keskeytyksettä.


”Samoin Nancy, joka on sitä mieltä, että sänky on oikein hyvin valittu. Ei tosin sentään hänen vaan minun mittojeni mukaan tehty sänky on lopettanut lonkkasärkyni, jotka usein ennen herättelivät pitkin yötä”, Hannele Lauri sanoo.


Myös sängyn moottoriominaisuuksille on ollut käyttöä, etenkin jalkopäätä kohottavalla toiminnolle.


”Sänky on oikea aarre. Ja kun se on vielä niin kauniskin!” Hannele Lauri huokaa.


Nurmijärven rivitalokodissa on pieni piha, jonne Nancy pääsee heti aamulla juoksentelemaan. Kotona viihtyvä Hannele Lauri ei kaipaa Helsinkiin, vaan mieluummin suoraan Euroopan toiselle laidalle, sitten kun kotoa johonkin lähtee.


”Unelmoin pääseväni taas pitkästä aikaa Sisiliaan, sillä se on minulle rakkain lomakohde. Voin istua tuntikausia katukahvilassa espressoa siemaille ja ihmisiä katsellen. Sitä paitsi ymmärrämme toisiamme saumattomasti, vaikken ole varsinaisesti koskaan opiskellut italian kieltä. Johtuisikohan se siitä, että geenitesti paljasti minulla olevan sukujuuria juuri Sisiliassa”, Hannele Lauri nauraa jäljittelemätöntä nauruaan.

2 366 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page