top of page

Karita Aaltonen: ”Syövästä parantuminen auttoi löytämään elämäntieni”

Karita Aaltonen on tunnettu hyvinvointivalmentaja, jonka uusi polku löytyi oman elämän käännekohdasta. Hänellä diagnosoitiin parantumaton aivokasvain vuonna 2012, mutta Karita parantui siitä täysin.  Nyt hän ohjaa muita löytämään oman elämäntehtävänsä. Karita kertoi tarinansa Jaksa paremmin -tv-ohjelmassa.





Levi, Italia, Nepal, Mosambik, Kenia, Marokko, Intia… Karita Aaltosen kalenterissa näkyy eksoottisia kohteita peräjälkeen. Hän vetää suosittuja hyvinvointimatkoja eri puolille maailmaa. Kunkin matkan ohjelma syntyy kohdemaan ja osallistujien ehdoilla: Intiassa perehdytään ayurvedisiin hoitoihin, Mosambikissa tutustutaan ryhävalaisiin. Ja kaikilla matkoilla pohditaan omaa elämää, harjoitetaan lempeää yin-joogaa ja nautitaan paikallisesta kulttuurista ja luonnosta.


”Matkoilleni osallistuu monenlaisia ihmisiä, mutta kaikille lienee yhteistä se, että he etsivät elämäänsä jotain uutta. He ovat usein hyvin uupuneita ja stressaantuneita. Kiireisen työelämän ja pakkotahtisen treenaamisen vastapainoksi ehdotan lempeyttä ja itsensä kuuntelua”, Karita sanoo.


Hänen sanomansa on tasapaino. Hyvän elämän rakennuspalikat ovat loppujen lopuksi aina samat: hyvä uni, hyvä ravinto, mahdollisimman vähän stressiä ja enemmän kaikkea sellaista, mikä tukee omaa hyvinvointia.


Juuri nyt hän itsekin kamppailee vaihdevuosien myötä ilmenneen katkeilevan unen kanssa.

”Uni on ollut supervoimani, mutta nyt se on tilapäisesti heikentynyt. Hormonikorvaushoito on kokeilussa, ja lisäksi huolehdin unirutiineistani kaikkialla. Rutiinit tuovat turvaa!”


”Älä googleta diagnoosia”


Karita alkoi opiskella hyvinvoinnin eri osa-alueita sen jälkeen, kun syöpädiagnoosi pysäytti koko perheen elämän. Ystävänpäivänä vuonna 2012 lääkäri kertoi, että Karitalta oli löytynyt aivoista glioblastooma, jonka vakavuus oli korkeinta eli nelostasoa.


”Olin shokissa. Olin 38-vuotias kahden pienen pojan äiti. Sain lääkäriltä silloin parhaan mahdollisen neuvon: älä googleta tautia, sillä siitä ei ole mitään hyvää sanottavaa”, Karita kertoo nyt 12 vuotta myöhemmin.


Leikkaus, sädehoidot ja vuoden ajan annetut sytostaattihoidot taltuttivat kasvaimen. Mutta siitä huolimatta se uusi muutamassa kuukaudessa.


”Silloin tuli romahdus. Kasvain näytti voimansa. Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella itseni romahduksen tilasta ylös. Silloin aloin opiskella kaikkea sitä, mikä voisi tukea paranemistani”, Karita sanoo.


Hänen hoidoissaan yhdistyivät niin lääketieteen hoidot kuin täydentävät hoidot sekä paranemista tukeva ruokavalio ja mielen voima. Samalla hän löysi itselleen uuden tehtävän: tukea muita paranemisprosessinsa keskellä olevia.


Hyvinvointimatkojen ja retriittien lisäksi Karita toimii haastattelijana TerveysSummit-verkkotapahtumassa ja valmentaa naisia, jotka haluavat ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan.


”Kyse on yksinkertaisesti siitä, mihin ja miten haluaa oman elämänsä käyttää”, Karita kiteyttää.

 

125 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page