top of page
JaksaParemmin_Color_teksti_edited.png
Mikä on huolihetki?Mikä on huolihetki?
00:00 / 01:04

Mikä on huolihetki?

Moni on kuullut ajatuksen ”huolipäiväkirjasta” ja ehkä kokeillutkin. Yleinen virhe on, että huolet otetaan oikein tarkoituksella käsittelyyn juuri ennen nukkumaanmenoa. Niin ei kannata tehdä, sillä silloinhan nimenomaan kerää huolet haittaamaan unta!


Huolihetkeä voisi kutsua mieluummin ”rakentavaksi huolehtimiseksi”, ja se kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa. Siis jo alkuillasta, tai jos kyse on työasioista, mieluummin työpaikalla päivän päätteeksi.


Istu rauhassa ja anna ajatusten virrata. Kirjoittaminen auttaa jäsentämään ajatuksia, joten listaa paperille tai tietokoneelle asioita, jotka juuri nyt huolettavat. Tämän rinnalla on yhtä tärkeää pohtia huolille ratkaisua. 


Tähän tyyliin: 


”Tuleva työputki huolestuttaa. Aikataulu on liian tiukka. Pelkään, etten selviä ja että teen työni huonosti.”


Pohdinta: ”Mitä voisin tehdä, ettei tilanne ajautuisi tuohon? Voinko aikatauluttaa töitäni uusiksi? Voinko ehdottaa, että työt jaetaan toisin? Keneltä voin saada apua? Voinko siirtää jotain vähemmän tärkeää myöhemmäksi? Ovatko omat vaatimukseni realistisia, vaadinko itseltäni liikaa? Mitä tapahtuu, jos lasken vähän vaatimustasoa?”


Kirjaa sekä huoli että ratkaisuehdotus. Jos et keksi ratkaisua, kirjaa sekin ja päätä, milloin pohdit asiaa uudelleen.


Jos sinua huolettaa jokin ihmissuhteisiin liittyvä asia, kirjoita sekin paperille. Mieti omaa rooliasi ja sitä, miten asiaa voisi ratkoa. Voitko ottaa asian puheeksi? Vai voitko vain päättää, että annat nyt asian olla ja odotat parempaa hetkeä sen käsittelyyn, tai uskot, että se lutviutuu aikanaan?


Tekniikka voi olla jokin toinenkin, mutta pääasia on, että annat itsellesi jo hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa aikaa ja rauhaa märehtiä. Sitten sitä ei tarvitse tehdä yöllä.


Jos jokin ihmissuhde on pahasti solmussa ja vaivaa sinua toistuvasti etkä pysty selvittämään asioita tämän ihmisen kanssa, kirjeen kirjoittaminen voi joskus auttaa. Näin voit tehdä silloinkin, kun kyseinen ihminen on kuollut tai etääntynyt sinusta. Kirjoita kirje esimerkiksi kuolleelle äidillesi tai etäiseksi muuttuneelle sisarukselle. Voit siis kirjoittaa kirjeen, jota ei ole tarkoituskaan lähettää. Pura kirjeeseen kaikki tuntosi vapaasti. Kirjoittamisen terapeuttinen voima on yllättävän vahva.

Anchor 1
etusivun-logo-2.png

Uusin julkaisu on aina ylimpänä.  Jos olet vasta liittynyt mukaan,  järjestä vanhin ensin!

Vanhin ensin!
Uusin ensin!

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Uni ja evoluutio

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Huonon yön jälkeen

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Mikä unta voi häiritä?

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Mikä on huolihetki?

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Herkkä, huolehtivainen ja uneton

Tilaa uutiskirje ja saat hyvän olon vinkit ensimmäisenä.

Kiitos tilauksesta!

Yhteistyössä:

unikulma.png
bottom of page