top of page
JaksaParemmin_Color_teksti_edited.png
Huonon yön jälkeenHuonon yön jälkeen
00:00 / 01:04

Huonon yön jälkeen

Jos uni jäi viime yönä vähiin, kannattaa kuunnella muutama vinkki. Muista, että vaikka yö olisi ollut huono, sinä et ole. Selviät kyllä tästäkin päivästä, ja huonon yön jälkeen tulee taas ennemmin tai myöhemmin parempi yö.


  • Aamulla: Nouse ylös ja aloita päivä ihan kuten normaalistikin teet. Vaikka silloin tuntuisi kamalalta, yleensä aamupäivä aikana olo voi olla jo suhteellisen normaali. Edistä heräämistä kirkkailla valoilla, talviaikaan kirkasvalolampulla, jos omistat sellaisen, tai valoisana aikana menemällä ulos. Tee päivän toimesi kuten muulloinkin: älä muuta rutiinejasi väsymykseen vedoten, ellei ole ihan pakko.


  • Päivällä: Kävele päivän mittaan tavallista enemmän. Syö kevyitä aterioita, ehkä vähän useammin kuin tavallisesti, mutta vain vähän kerrallaan. Iltapäivällä sinua todennäköisesti väsyttää kauheasti, mutta älä syö väsymykseesi runsaasti sokeria tai rasvaa sisältäviä ruokia. Nauti hedelmistä, juo reilusti vettä. Nauti myös kahvia tai teetä, mutta älä sen myöhempään kuin tavallisestikaan.


  • Illalla: Harrasta kevyttä liikuntaa. Jos et jaksa muuta, kävele 20 minuutin lenkki. Tee rentoutusharjoitus (istuen, ettet nukahtaisi) tai jos et ehdi tai jaksa, hengitä keskittyneesti syvään muutaman kerran. Älä käytä alkoholia. Jos mahdollista, käy pari tuntia ennen nukkumaanmenoa saunassa, kylvyssä tai lämpimässä suihkussa. Yritä olla nukahtamatta television ääreen sohvalle, vaan sinnittele normaaliin nukkumaanmenoaikaan saakka. Lue hetki ja anna unen tulla!

Anchor 1
etusivun-logo-2.png

Uusin julkaisu on aina ylimpänä.  Jos olet vasta liittynyt mukaan,  järjestä vanhin ensin!

Vanhin ensin!
Uusin ensin!

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Uni ja evoluutio

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Huonon yön jälkeen

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Mikä unta voi häiritä?

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Mikä on huolihetki?

VIIKKO

8

Image-empty-state.png

Herkkä, huolehtivainen ja uneton

Tilaa uutiskirje ja saat hyvän olon vinkit ensimmäisenä.

Kiitos tilauksesta!

Yhteistyössä:

unikulma.png
bottom of page