top of page

Konkareiden uniopas

Päivitetty: 22. syysk. 2020KIRJA


Markku Partinen ja Anne Huutoniemi: Nuku hyvin. Docendo 2020.

Professori Markku Partinen ja unihoitaja Anne Huutoniemi ovat kokeneita ammattilaisia unihäiriöiden hoidossa ja tutkimisessa. He työskentelevät Helsingin Uniklinikalla, joka on vuosia ollut yksi Suomen korkeatasoisimmista unihäiriöpotilaiden hoito- ja tutkimuskeskuksista. Partinen on johtava suomalainen unitutkija, jonka maine tunnetaan laajalti maailmalla.

Ei siis ihme, että heidän uudistettu uniopuksensa on painavaa asiaa. Kirjoittajat pohtivat unta laajasti aina terveyden määritelmästä melatoniinin oikeaan käyttötapaan. Unihäiriöiden laaja kirjo saa kirjassa paljon tilaa, sillä tavallisimpien häiriöiden eli unettomuuden ja uniapnean lisäksi nukkumista voivat häiritä vaikkapa painajaiset, hampaiden narskuttelu tai levottomat jalat -oireyhtymä.

Kokeneet kliinikot ottavat kantaa myös unilääkkeiden hyötyihin ja haittoihin ja unilääkkeiden käytön lopettamiseen, mikä usein on edellytys lääkkeettömän hoidon toteuttamiseen. Myös nukkumisergonomialla ja elämäntavoilla on vaikutusta unen laatuun, kirjoittajat tähdentävät.


Toimitus


24 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page