top of page

Benjamin Peltonen: ”Kärsin huonoista öistä aivan liian pitkään”


Benjamin Peltosella riittää virtaa. Kevään keikkakiertue ulottuu ympäri Suomen, ja samalle päivälle voi mahtua kaksikin esiintymistä. Ja silti hänellä on vielä senkin jälkeen energiaa. Mitä oikein on tapahtunut? ”Olin monta vuotta aina väsynyt, ja aloin jo epäillä olevani sairas. Mutta sitten kaikki muuttui”, Benjamin sanoo.



Rovaniemi – Kuopio – Turku ­– Helsinki. Benjamin Peltosen keikkabussi kiertää Suomea muun muassa näillä paikkakunnilla. Kiireinen loppukevät on jatkoa vilkkaalle vuodelle, joihin on kuulunut niin UMK-putki ja muita levyjulkaisuja kuin menestys Tanssii tähtien kanssa -kisoissa.


”Vielä pari kuukautta sitten tämä poika oli iltaisin aivan naatti. Ja myös päivällä väsynyt, enkä ymmärtänyt syytä siihen. Heräsin aamulla kankeana ja unisena, vaikka takana oli koko yö unta. Nukuin siihen aikaan parvella, ohuella patjalla, mutta mieleeni ei tullut, että huono palautuminen voisi johtua siitä”, Benjamin kertoo.


Uusi sänky muutti kaiken


”On ihan uskomaton tunne, kun herään nyt uudesta sängystä. Olen energinen! Olen pirteä! Jaksan mitä vaan!”, Benjamin Peltonen sanoo.


Kun kotiin saapui Unikulman moottorisänky, Benjaminin uni korjaantui hetkessä. Enää aamulla ei väsytä eikä lihaksia jumita. Yöuni palauttaa voimat, ja virtaa riittää koko päiväksi.


Sänky on kooltaan hulppeat 210 x 210 cm, joten tilaa riittää myös kumppanille.


”Olen aina rakastanut hotellisänkyjen luksusfiilistä, ja halusin samanlaisen myös kotiin. Tämä sänky on vain parempi kuin missään hotellissa! Pidän myös teknologiasta, ja tässä sängyssä on ihanasti kaikkea ei-ihan-tyypillistä sänkyjuttua kuten hierontatoiminto ja valot”, Benjamin sanoo.


Iltaisin päässä surisee


Kun esiintyvä artisti pääsee yöpuulle, kello käy usein jo aamuyötä.


”Aina ei ole helppo rauhoittua. En ole vielä oppinut jättämään puhelinta toiseen huoneeseen, kun menen nukkumaan. Mutta jos aivot vielä raksuttavat liikaa, laitan hierontatoiminnon päälle. Kun kroppa rentoutuu, myös pää seuraa mukana, ja nukahdan usein jo hieronnan aikana.”


Myös sauna ja lämmin suihku auttavat rentoutumaan. Jos illalla ei ole keikkaa, Benjamin menee nukkumaan jo kello 22 tienoilla, koska haluaa herätä aamulla virkeänä.


Häntä kiinnostaa kokeilla erilaisia keinoja, joilla omaa unta ja palautumista voi entisestään parantaa.


”Innostun helposti kokeilemaan kaikenlaista. Milloin yrttiteetä, milloin erilaisia venyttelyjä. Ehkä seuraavaksi hankin älysormuksen, jotta voin seurata unen laatua. Nyt kun se on kohdallaan, sitä voi olla ihan mukavakin seurailla!” Benjamin sanoo.



301 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page