top of page

Armollisuutta ja suhteellisuudentajua unettomille

Päivitetty: 2. helmik. 2022

Kirja: Huotilainen – Peltonen – Uusitalo – Vahtokari: Uni ja unettomuus. Näe nukkuminen uusin silmin. Otava 2022.


Unesta kirjoitetaan valtavasti. Miksi kirjoittaa siitä jälleen uusi kirja? Aivotutkija Minna Huotilainen ja toimittaja, tietokirjailija Leeni Peltonen ovat ennenkin sivunneet unta aiemmissa tietokirjoissaan. Nyt he halusivat keskittyä aiheeseen tarkemmin ja tuoda unikeskusteluun uusia sävyjä. Omat näkökulmansa teokseen tuovat opiskelijat Helmi Uusitalo ja Silja Vahtokari.


Viisi vinkkiä -tyyppinen lähestymistapa ei tee oikeutta unen monille ulottuvuuksille. Hyvän unen taustatekijöissä on niin perimää kuin opittua käyttäytymistä. Lisäksi unen olosuhteita määräävät usein myös ympäristötekijät kuten työajat ja asumisolot, sekä henkilökohtainen perhetilanne ja ikä.


Kirjassa on uutta tutkimustietoa niin vuorotyön vaikutuksista kuin unettomuuden hoidon nykytilasta. Teos antaa uudenlaista ajateltavaa kaikenlaisille nukkujille ja tuo keskusteluun armollisuutta ja suhteellisuudentajua.


https://www.suomalainen.com/products/uni-ja-unettomuus-2?variant=39509548990553&currency=EUR&gclid=Cj0KCQiA8vSOBhCkARIsAGdp6RSzEI-VuNgHhWEzK3PCgUTn_Ei0cMSJdTa9iLccxm1E1iFcPRBSsWIaAtQDEALw_wcB

299 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page