top of page

Teemu Tamminen: ”Selkäkipu lähti, rentous ja lepo tulivat”

Käsipallotähti Teemu Tamminen huomaa joka aamu herätessään eron entiseen. Uudessa sängyssä yöuni on palauttavaa, eikä selkään enää koske. ”Kyllä sen muutkin huomaavat”, Tamminen myhäilee.




Teemu Tamminen tunnistetaan kaupungilla. Kauttaaltaan tatuoitu, raamikas mies kääntää katseet ja saa usein vaihtaa kuulumiset vastaantulijoiden kanssa. Riihimäki on hänen oma kaupunkinsa. Suomalaisen käsipallon huippupelaaja on tällä hetkellä kiinnitetty kotikaupungin Cocksiin.


Riihimäki on myös hänen lapsuutensa näyttämö. ”Pahan pojan” maineen hän sai jo nuorena ajauduttuaan teini-iässä huonoille teille. Mutta onneksi oli urheilu: se pelasti isättömäksi jääneen nuorukaisen. Lahjakkuus ja sinnikkyys ovat vieneet hänet suomalaisen käsipallon huipulle.


Hyvää arkea ja sopivasti peliä


– Viihdyn hyvin puoliammattilaisena. Elämässä on hyvä tasapaino: urheilu vie ajasta tietysti leijonanosan, mutta toisaalta työpäivätkin tuovat vaihtelua. Minulle on tärkeää, että saan olla läheisteni kanssa ja nauttia myös tavallisesta perhearjesta, Teemu Tamminen sanoo.


Työantaja on kuljetus- ja maansiirtoalalla tunnettu perheyritys Viita Oy, joka on myös Riihimäen Cocksin suurin sponsori. Tärkeä linkki pelimaailmaan on sekin, että yritys työllistää valtaosan Cocksin pelaajista. Talvisin Tamminen tekee terminaalissa trukkihommia, kesäaikaan enemmän kiinteistöjen ja nurmikoiden hoitoa.


– Tällä viikolla on peli keskiviikkona ja lauantaina. Muuten arki rytmittyy työpäivien ja treenien ympärille. Illat vietän kotona, kolmen lapsen yhteishuoltajaisä kertoo. Hänelle on hyvin tärkeää, että lasten kanssa ehtii yhteisten pitkien viikonloppujen aikana leikkiä ja harrastaa – kaikki kolme kun ovat liikunnallista sorttia.


Pelin jälkeen nollaus


Pelit alkavat kello 18.30 ja päättyvät kello 20. Pukukopista päästyään Tamminen kiirehtii kotiin – ja suoraan ruokapöytään.


– Treenien jälkeen on tankattava energiaa nopeasti ja paljon. Kukaan ei halua olla mun lähellä, jos verensokerini on alhaalla, Tamminen tunnustaa.


Kello 22 hän on jo nukkumassa. Aiemmin vireystilan nollaamiseen meni pitempään, mutta nyt uudessa Unikulman sängyssä rentous tulee nopeasti. Kovien treenien jälkeen lihakset palautuvat nopeammin, kun korottaa sängyn jalkopäätä.


– Tärkeimmän asian huomaa kuitenkin aamulla: nukun paljon paremmin ja palaudun tehokkaammin kuin entisessä sängyssäni. Peli- ja työkaveritkin ovat huomanneet, että olen aamulla paljon pirteämpi kuin ennen. Olen siten parempaa seuraa myös heille!


Aiemmin Teemua vaivanneet selkäkivut ovat poissa, eikä kiropraktikolla tarvitse enää ravata.


Teemulle on tärkeää myös, että parisängyn kumpikin puolisko on räätälöity nukkumaan mittojen mukaan. Teemun kihlattu Carita Heinonen on luonnollisesti eri kaliiberia kuin 190-senttinen ja 90-kiloinen kumppaninsa. Ja kun toinen tykkää vielä pehmeästä ja toinen kovasta patjasta, ei samanlainen patja tyydytä nukkujien tarpeita.


" Nyt kun molemmilla on omanlaisensa patjat, olemme ihan taivaassa. Pää tyynyyn vaan, ja uni tulee heti," Tamminen kuvailee.

Hän sanoo olevansa onnellisempi kuin pitkään aikaan. Vierellä on Carita, jonka kanssa hän kihlautui Lapin-matkalla vuodenvaihteessa 2021. Tärkeää on myös se, että arjessa ovat tiiviisti läsnä omat lapset. Elämä ei ole aina ollut ruusuilla tanssimista, mutta onneksi Teemu on saanut apua viisailta valmentajilta ja muilta läheisiltä silloin, kun tasapaino on ollut pettämässä.


– Kun on joskus käynyt pohjalla ja päässyt siitä ylös, se auttaa selviämään mistä vain. Tämä on mulle uusi alku elämässä.

475 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page