top of page

Mika Kallio: ”On helpompi hypätä pyörän päälle, kun on nukkunut hyvin”

Ratamoottoripyöräilijä ja Red Bull KTM:n testikuljettaja Mika Kallio nukkuu kotonaan laadukkaasti, mutta matkapäivien uniolosuhteissa olisi petrattavaa.


MotoGP-ympyröissä reissupäiviä karttuu, sillä kausi on pitkä ja töitä tehdään ympäri maailmaa. Parhaimpina vuosina matkapäiviä saattaa kertyä satoja, joten uniolosuhteet muuttuvat jatkuvasti.

– Ikuinen haaste ovat hotellien erilaiset sängyt ja olosuhteet. Unenlaatu ei siis todellakaan ole aina hyvää. Nuorempana en kiinnittänyt nukkumiseen niin paljon huomiota, mutta nyt pyrin todella panostamaan siihen, Mika kertoo.

Syytäkin on. Nukkuminen ei nimittäin ole koskaan ollut Mikan omien sanojen mukaan hänen vahvuutensa, pikemminkin päinvastoin. Ratamoottoripyöräilijää on vaivannut heräily kesken yöunien, ja hereille havahduttuaan hän ei meinaa saada unen päästä enää millään kiinni.

– Kotona nukun laadukasta unta Unikulman moottorivuoteessa, mutta maailmalla olosuhteet ovat vaihtelevasti vähän mitä sattuu. On äärimmäisen tärkeää saada reissupäivienkin nukkuminen kuntoon, koska laadukkaan yöunen myötä koko elämänlaatu paranee, Mika kuvailee.

Matkasetti maailmalle mukaan

Unikulman asiantuntijat kokosivat ratamoottoripyöräilijälle reissupäivinä mukana kulkevan matkasetin, jolla unen laatua pyritään parantamaan. Mikan mukana maailmalla kulkee mittojen mukaan räätälöity reissupatja, ergonominen tyyny sekä SteadyBody-unipussi.

– Patja ja tyyny ovat olleet tärkeimmässä roolissa, ja oikea asento on selvästi vaikuttanut vireeseeni. On helpompi hypätä pyörän päälle, kun on nukkunut hyvin. Ja unipussi on ollut todellinen yllättäjä! Lämpötila pysyy läpi yön tasaisena, vaikka ilmastoinnin kanssa olisi ongelmia.

– Matkasetti menee kaiken lisäksi yllättävän pieneen tilaan, joten sitä on helppo kuljettaa maailmalla mukana, Mika lisää.

Parempaa matkalaukkuelämää


Nyt kun Unikulman matkasetti kulkee Mikan mukana, entiseen ei ole enää paluuta. Parantuneet uniolosuhteet ovat vaikuttaneet merkittävästi hänen hyvinvointiinsa kokonaisvaltaisesti: palautuminen on ollut nopeampaa, ja iän mukana ilmaantuneet kolotuksetkin ovat vähentyneet.

– Nyt on varmistettu, että minulla on aina hyvät olosuhteet nukkumiselle. Olen suoraan sanottuna itsekin yllättynyt siitä, kuinka huomattava vaikutus matkasetillä on ollut ajamiseeni. Olisinpa keskittynyt näihin asioihin jo vuosia aikaisemmin! Mika nauraa ja jatkaa: Tuloksetkin olisivat voineet olla vielä parempia!

254 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page