top of page

Kuin kotiin tulisi

Ikäihmisten yhteisötalo Nonna Kallavesi on turvallinen ja viihtyisä koti 75 asukkaalle. Kun elämäntilanne muuttuu, tarvitaan lisää palveluita ja seuraa – ja niitä on Nonnassa tarjolla. Eeva-Liisa Ryynäselle muutto Nonnaan oli ”kuin taivaan lahja”.Järvi näkyy joka ikkunasta. Eikä mikä tahansa järvi, vaan Kuopion legendaarinen Kallavesi. Siitä talo on saanut nimensäkin.


”Nonna Kallavesi on ikäihmisten yhteisöllinen vuokra-asumismuoto. Meille voi tulla asumaan, kun varautuu vanhuuteen, kun elämäntilanne muuttuu ja kaipaa lisää palveluita ja seuraa – ja kaikki tarvittava löytyy saman katon alta”, Nonna Group Oy:n sote-johtaja Saija Mustonen sanoo.


Avainsana on yhteisöllisyys. Kukaan ei Nonnassa jää yksin, sillä päiväohjelma sisältää mahdollisuuksia yhteiseen tekemiseen aamusta iltaan. Jokaiselle asukkaalle räätälöidään palvelupaketti hänen tarpeidensa mukaan.


”Nonna syntyi halusta tarjota välittävä ja huolehtiva loppuelämän koti ikäihmisille. Siksi olemme perustaneet jo neljälle paikkakunnalle yhteisöllisiä taloja, joissa läheisemme saavat vanheta arvokkaasti. Teemme jokaisesta päivästä elämisen arvoisen”, Saija Mustonen sanoo.


Senioreiden lisäksi Kallavesi-taloon on muuttamassa myös neljä opiskelijaa. Sukupolvien kohtaaminen on elämän rikkautta kaiken ikäisille.Arjen hyvät peruspilarit


Nonna-talojen palvelufilosofiaan kuuluu huolehtia arjen tärkeistä perusasioista kuten hyvästä ruuasta, aktiivisesta päivästä ja levollisesta yöunesta.


”Aktiivinen päivä rakentaa hyvää uni-valverytmiä. On tärkeää lähteä liikkeelle omasta kodistaan, ja siihen kannustamme. Kun päivä on toimelias ja sosiaalinen, yöllä nukuttaa hyvin.” Saija Mustonen sanoo.


Nonnan yhteistyökumppanina on Unikulma, jonka sängyt ja petivaatteet – Kuopiossa tietysti Kallaveden siniset – antavat hyvät puitteet yöunelle.Takaisin Kuopioon


Eeva-Liisa Ryynäsen elämä muuttui, kun hän sai aivoinfarktin ja aviomies kuoli. Kun hän kuuli Nonna Kallavedestä, oli ihana ajatus muuttaa takaisin kotikonnuille Kuopioon.


”Koin itseni yksinäiseksi Pirkanmaalla. Oli kuin taivaan lahja, kun kuulin Nonnasta. Täällä on ihanaa asua. Meillä on hyvä porukka, ja niin hoitajat kuin ravintolan väki on mukavaa. Kun tulee vanhaksi, tarvitse hoivaa, huoltoa ja sitä, että ympärillä on ihmisiä. Kun tulin tänne, tulin kotiin”, Eeva-Liisa Ryynänen sanoo.


98 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page