top of page

Jenni Banerjee: ”Perhepedistämme tuli ihana keidas”

Näyttelijä Jenni Banerjeen makuuhuone on avara ja puuterinsävyinen. Nyt ylellisyyden tuntua lisää uusi vuode, johon mahtuu hyvin koko perhe: Jennin viereen käpertyvät 1-vuotias Freja-tytär, puoliso Joakim ja joskus myös perheen kaksi chihuahua-koiraa.Ei uskoisi, että ollaan niin lähellä pääkaupunkia. Tuusulassa, metsän keskellä, jyrkän mäen päällä, avautuu parin hehtaarin pihapiiri, jossa käyskentelee hevosia ja jonne ei talvikelillä pääse perille ilman nelivetoista autoa.


”Täällä me elellään, maalla!” Jenni Banerjee sanoo ja nappaa teekupin lämmittämään kevättalven vielä koleaa aamua.


Vuonna 2010 rakennettu hirsitalo on uusien asukkaiden myötä saanut uusia lattia- ja seinäpintoja. Makuuhuoneesta tehtiin aiempaa suurempi kaatamalla yksi väliseinä. Uusi Unikulman moottoroitu 210-senttinen luksuspeti korvasi entisen, 140-senttisen Kööpenhaminasta Joakimin mukana muuttaneen parisängyn.

”Kieltämättä entisessä sängyssä oli välillä vähän ahdasta”, Jenni myöntää. Vasta jälkeenpäin hän oivalsi, että usein öisin vaivannut olkapään puutuminen saattoikin olla seurausta yksinkertaisesti siitä, että hän nukkui niin pitkään samassa asennossa. Kääntymään ei juuri mahtunut!


Hevosten ja lapsen tahdissa

Aamulla seitsemän maissa tallista alkaa kuulua kopinaa ja hörähdyksiä. On hollantilaisen ruunan Riverdancen, Tiku-ponin ja kolme hoitohevosen aamuheinien aika.


”Hevosten kanssa on oltava täsmällinen. Mutta ei liian: jos menee joka aamu tasan samalla minuutilla, ja yhtenä aamuna myöhästyy, eläimet stressaantuvat. Siksi pidän pientä liukumavaraa, mutta viimeistään kahdeksaan mennessä olen tallilla”, Jenni kertoo.

Pikkuinen Freja-tyttö herää yleensä varhain ja vaatii oman osansa äidin huomiosta. Tammikuussa 2020 syntynyt tyttö on saanut nauttia myös isän tiiviistä läsnäolosta, sillä koronaepidemia on pitänyt lentäjänä työskentelevän Joakim Arken kotona.


”Onhan tämä ollut erikoista aikaa. Hyvä puoli on ollut se, että olemme saaneet täysillä keskittyä uuteen elämänvaiheeseen”, Jenni Banerjee sanoo.


Juuri ennen kuin jäi äitiyslomalle – ja ennen kuin maailma mullistui koronan myötä – Jenni kuvasi vielä Keihäsmatkat-sarjaa. Myös muun muassa sairaalasarja Sykkeestä ja Kotikadusta sekä lukuisista elokuvista tuttu näyttelijä palaa töihin sitten, kun sopiva projekti osuu kohdalle. Freja pääsee sitten päiväkotiin tutustumaan muihin lapsiin, mikä on koronan vuoksi jäänyt vähälle.


Yöheräilyihinkin tottuu – ihme kyllä”

Freja on herätellyt vanhempiaan koko pienen ikänsä – toistaiseksi yhtään yötä ei ole vielä nukuttu ilman havahtumisia. Pahimmillaan niitä on ollut kymmenkunta.


”Hän saattaa kaivata juotavaa tai hiusten ja selän silittelyä, joka rauhoittaa, jos uni ei muuten tule. Jos hänellä on vaikkapa ilmaa vatsassa, siihen auttaa esimerkiksi jalkapohjahieronta tai se, että pidän kättä hänen masunsa päällä. Meidän viekussa Freja rauhoittuu kyllä yleensä pian”, Jenni kertoo.


Perhe nukkuukin useimmiten samassa sängyssä koko yön. Nyt uudessa sängyssä unen laatu on selvästi parempaa kuin ennen.


”Vaikka nukkuisi yöunen pätkinä, se virkistää selvästi paremmin. Otin myös opikseni Unikulman Vesa Tuomisen neuvoista, ettei älylaitteita pitäisi ladata makuuhuoneessa”, Jenni kertoo.


Ennen lapsen syntymää hän ei olisi voinut kuvitella, että pärjäisi vähemmällä kuin yhdeksän tunnin yöunilla. ”Mutta näemmä yöheräilyihinkin tottuu, tai ainakin oppii elämään niiden kanssa. Vaikka olo on vähän kuin olisi krapulassa, jos ei ole nukkunut tarpeeksi.”

Onneksi valon lisääntyminen aamuisin lupaa jo kevättä. Pian aamukahvit voi jo juoda ulkona.


”Tallin seinustalla on ihanan suojainen paikka. Kun tulee tallin aamutoimista, voi siihen virittää aamukahvit. Odotan niin sitä hetkeä: aurinkoa, valoa ja lämpöä!”

309 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Opmerkingen


bottom of page