top of page

Näyttelijä Iikka Forss:”Onneksi älysin vaihtaa kunnon sänkyyn”

”Olihan se jo aikakin”, Iikka Forss sanoo. Hänen vuoteensa oli pitkään ollut pelkkä patja lattialla. Nyt omalle kropalle räätälöity sänky on sekä kaunis että ”fantastisen hyvä nukkua”. Freelance-näyttelijällä on monta rautaa tulessa. Kaksi kuningatarta -näytelmän esitykset ja uuden näytelmän harjoitukset Hämeenlinnan Kaupunginteatterissa. Lahti 2001 -sarjan kuvaukset. Hautalehto -poliisisarjan kakkoskauden kuvaukset. Spiikkejä Rockfest 2023 -tapahtumaan. Miten ja missä välissä palaudut, Iikka Forss? ”Uudessa sängyssäni! Nukun hyvin ja säännöllisesti, 7–8 tuntia joka yö. Eikä minulla ole yleensä koskaan vaikeuksia nukahtaa”, hyväntuulinen näyttelijä kertoo.
Forssilla on kaksi poikaa, joista nuorempi asuu vielä kotona. Välillä Iikka viettää aikaa myös kumppaninsa tanssitaiteilija Heidi Naakan luona, ja tämä kahden kodin asumisratkaisu on uusperheelle luonnollinen.
Patja tuli tiensä päähän Nukkumismukavuus ei ollut ensimmäisenä mielessä, kun Iikka Forss muutti yksiöön, jossa oli valmiina parvi. Sinne hän hankki patjan, joka sitten luonnollisesti seurasi mukana hänen muutettuaan uuteen kotiin Helsingin Sompasaareen. Vielä senkin jälkeen hän nukkui monta vuotta tutulla, jo melko ohueksi käyneellä patjallaan.
”Sitten tajusin, että havahduin hereille joka kerran kun käänsin kylkeä. Yöt olivat rikkonaisia, ja lonkat ja hartiat huusivat apua”, Iikka Forss kuvailee. Myös Iikan käyttämä Sleep Cycle -sovellus kertoi karuin numeroin, että uni ei ollut riittävän palauttavaa jatkuvien heräilyjen vuoksi.
Uusi sänky mittojen mukaan ”Onneksi lopulta älysin, että nyt on aika vaihtaa. Unikulmassa minulle tehtiin meidän ja makuuhuoneen mitoille täydellisesti sopiva sänky”, Iikka Forss sanoo. Forssille oli tärkeää, että sänky on myös kaunis – ja sitä upealla puisella päädyllä varustettu vuode todella on. Nyt parisängyssä on sekä Iikan että Heidin muotojen mukaan räätälöity puoli. Parin kuukauden kokemuksella voi jo sanoa, että nukkuminen siinä on upeaa. Toisin kuin moni muu, Iikka ei kaivannut suurinta mahdollista vuodetta – päinvastoin. 160 senttiä riittää hyvin, tosin tätä suurempi sänky ei olisi uuden talon makuuhuoneeseen mahtunutkaan. Toisaalta 160-senttisessäkin on jopa ”vähän liikaa”. Pariskunta kun tykkää nukkua niin lähekkäin, että reunoille jää vielä tilaakin. Ja tietysti yhteisen peiton alla. Iikka Forss on ollut uuteen sänkyynsä äärimmäisen tyytyväinen. Yöheräilyt ovat vähentyneet ja uni on entistä palauttavampaa. Se näkyy myös älylaitteiden keräämässä tiedossa, jonka mukaan Iikka nukahtaa entistä nopeammin ja on myös pikemmin syvässä unessa.
Säännöllistä ja sikeää unta Epäsäännöllisistä työajoistaan huolimatta Iikka Forss on aina ollut säännöllinen nukkuja. ”On todella harvinaista, jos nukahtamiseen menee aikaa enemmän kuin kymmenen minuuttia. Usein vain laitan pään tyynyyn, ja se on siinä”, Iikka Forss sanoo. Näyttelijäntyössä iltapainotteisuus on enemmän sääntö kuin poikkeus. Miten teatterin lavalta rauhoitutaan nukkumaan? ”Nuorempana saattoi joskus käydä niin, että esityksen höyryt jäivät päälle. Nykyään rauhoittumiseen riittää vaikkapa sauna ja hetki television ääressä.”
Hän ei myöskään ole sitä ihmistyyppiä, joka valvoisi öisin murheitaan vatvoen. ”Jos jokin huoli putkahtaa mieleen, sanon itselleni: en pysty tekemään asialle mitään juuri nyt, joten en myöskään ala vatvoa. Palaan asiaan sitten joskus toiste.” Katso ohjelma Ruudusta

Näyttelijä Iikka Forss:”Onneksi älysin vaihtaa kunnon sänkyyn”
bottom of page