Onko tässä mitään järkeä?Onko tässä mitään järkeä?
00:00 / 01:04

Onko tässä mitään järkeä?

Jos olet kulkenut Unioppaan matkassa alusta saakka, olet nyt tämän matkan puolivälissä: 12 viikon ohjelmassa eletään nyt 7. viikkoa. On hyvä hetki pysähtyä miettimään, miltä nyt tuntuu. Onko nukkumiseen tullut uutta perspektiiviä? Oletko rentoutunut ja saanut uusia keinoja nukkua paremmin?


Jos olet, hienoa! Kannattaa jatkaa samaan tyyliin. Paljon tärkeitä juttuja on vielä tulossa!


Jos taas et, ei haittaa. Jos unen kanssa on jännitteinen suhde, se ei useinkaan laukea hetkessä. Jos olet kamppaillut uniongelmien kanssa pitkään, ne eivät välttämättä häviä muutaman viikon kuluessa.


Saatat myös miettiä, että oletko itse asiassa oppinut mitään uutta, vai onko kaikki vain ollut ennen kuullun kertausta? Sekin voi olla totta: olet saattanut kuulla ja lukea kaiken unesta, ja siltikään et ole löytänyt omia keinojasi nukkua paremmin. Ja silti saatat olla ihan lähellä oivallusta, joka muuttaa nukkumisesi suunnan.


On tavallista turhautua ns. hyvien neuvojen tuputtamiseen. Jos on viikkokausia nukkunut huonosti, ei voi olla ärsyyntymättä, jos joku neuvoo tuulettamaan makuuhuoneen ja laittamaan villasukat jalkaan. (Ihan kivoja vinkkejä molemmat, mutta ei niiden voi luvata ratkaisevan jokaisen ongelmia.)


Olen itse potenut herkkäunisuutta jo kymmeniä vuosia. Vaikka nukun nykyään normaalisti, se tarkoittaa silti, että joskus tulee todella huonojakin öitä. Silloin voi tuntua, että taasko tämä alkaa? Enkö enää osaakaan nukkua? Kunnes sitten taas koittaa yö, jolloin nukun ihan hyvin.


Huonosti nukutuista öistä kertyvä väsymys lannistaa jokaisen, kun tilanne jatkuu pitkään. Vaikka ei ole mitään yhtä poppakonstia, joka sopisi kaikille, keinoja riittää silti. Joskus on kyse yhdestä oivalluksesta, joka auttaa katkaisemaan unettomuuden kierteen. Se oivallus voi olla ihan nurkan takana.


Älä siis lannistu, vaikka nyt tuntuisi raskaalta. Toivoa on!

 

Uusin julkaisu on aina ylimpänä.  Jos olet vasta liittynyt mukaan,  järjestä vanhin ensin!

arrow&v

VIIKKO

7

Image-empty-state.png

Syvähengitys auttaa rentoutumaan

VIIKKO

7

Image-empty-state.png

Onko tässä mitään järkeä?

VIIKKO

7

Image-empty-state.png

Millainen päivä, sellainen yö

VIIKKO

7

Image-empty-state.png

Mitä sykevälivaihtelu kertoo?

VIIKKO

7

Image-empty-state.png

Liiku itsesi hyvään uneen

Tilaa uutiskirje ja saat hyvän olon vinkit ensimmäisenä.

Kiitos tilauksesta!

Yhteistyössä:

unikulma.png