• Jaksa paremmin

SOMA ARKI – Helppo tupsupipoSäiden viiletessä tulee lämmin neulepipo tarpeeseen. Soman arjen suosikkiohjeella tupsupipo valmistuu nopeasti telkkaria tuijotellessa. Tämä helppo ja nopea tupsupipon ohje sopii myös aloittelijalle.Nämä tarvitset:


7-veljestä lankaa n. 120g

40 cm pyöröpuikot nro 3,5/4 käsialasta riippuen

puikot nro 3,5/4 käsialasta riippuen

tupsun

tylpän neulan


Tee näin:


1. Luo 108 s. Neulo pyöröpuikoilla joustinneuletta (2o, 2n) noin 10 cm.

2. Aloita palmikot. Neulo *8o, 4n*. Toista *-* kerroksen loppuun. Neulo vielä 10 krs kuviota ohjeen mukaisesti.

3. Tee sitten palmikon kierto. *Nosta 4s puikolle työn eteen odottamaan, neulo 4o pyöröpuikolta, minkä jälkeen puikolla olevat 4s oikein. Neulo vielä 4n.* Toista *-* kerroksen loppuun asti. HUOM! Palmikon kiertoa seuraavalla kerroksella kannattaa neuloa jokaisen palmikkokuvion viimeisin oikea silmukka takareunasta. Näin palmikon reunat pysyvät siistimpinä.

4. Toista palmikoita ja palmikon kiertoa (=12 krs), kunnes kuvion pituus on n.15–16 cm. Aloita kavennukset.

5. Kavennukset: 1. krs: *8o, 2n yhteen, 2n.* 2. krs: 8o, 2n yhteen, 1n*. 3.krs: 8o, 2n yhteen* 4.krs: 6o, 2o yhteen, 1n*. 5.krs: 5o, 2o yhteen, 1n*. Jatka samaan malliin kunnes jäljellä on 18s. Neulo viimeinen kerros *2o yhteen*, katkaise lanka, pujota silmukoiden läpi ja päättele.

6. Sileytä pipo ja kiinnitä tupsu. Halutessasi voit kiinnittää resorin muutamin pistoin kaksin kerroin.
SOMA ARKI on kahden siskoksen perustama lifestyleyhteisö, jossa juhlistetaan myös arkisia päiviä. Arkikin kun voi olla somaa!

Älä kuitenkaan anna suloisen nimen hämätä. SOMA ARKI -yhteisön taustalta löytyy raudanluja ammattitaito. Pinja ja Kira ovat sekä kotitalouden että käsityön opettajia, ja he ovat lainanneet tietotaitonsa nyt myös Jaksa paremmin -sivuston lukijoiden iloksi.
12 views0 comments

Recent Posts

See All
Tilaa hyvän olon uutiskirje!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2020 Jaksa paremmin