• Jaksa paremmin

SOMA ARKI - Gluteeniton sipulipiirakka

Updated: Nov 5


Sipulipiirakan gluteeniton pohja syntyy, kun ainekset vain sekoittaa keskenään.


Piirakan raaka-aineet ovat edulliset ja löydät ne kaupan valikoimista vuodenaikaan katsomatta. Yllätä kahvipöydän vieraat sipulipiirakan suussa sulavan makealla maulla.

 

Nämä tarvitset:


Pohja


125g maitorahkaa

125g leivontamargariinia

2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta



Täyte


5 suurta sipulia

2 tl sokeria

1 prk kermaviiliä

1 dl kermaa

1 muna

150 g juustoraastetta

suolaa ja pippuria



Tee näin:


1. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen leivontamargariini. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet seokseen. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

2. Hienonna sipulit ja kypsennä ne mikrossa pienessä määrässä vettä, vähintään 5 minuutin ajan. Jäähdytä huoneenlämpöisiksi.

3. Levitä taikina painellen piirakkavuokaan. Kaada päälle sipulit ja lisää muutama teelusikallinen sokeria.

4. Sekoita kermaviili, kerma, muna, juustoraaste sekä mausteet. Kaada seos sipuleiden päälle. Paista noin 30 min 180–200 asteessa uunin keskitasolla. Kun pinta on kauniisti ruskistunut, on piirakka valmis.





SOMA ARKI on kahden siskoksen perustama lifestyleyhteisö, jossa juhlistetaan myös arkisia päiviä. Arkikin kun voi olla somaa!

Älä kuitenkaan anna suloisen nimen hämätä. SOMA ARKI -yhteisön taustalta löytyy raudanluja ammattitaito. Pinja ja Kira ovat sekä kotitalouden että käsityön opettajia, ja he ovat lainanneet tietotaitonsa nyt myös Jaksa paremmin -sivuston lukijoiden iloksi.




24 views
Tilaa hyvän olon uutiskirje!
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2020 Jaksa paremmin