top of page

Radio Rockin Tytti Junna: ”Sängyssä vietän omaa aikaa”

Tytti Junnan elämän parhaita hetkiä ovat juuri nyt lauantaiaamut. ”Silloin katsotaan sängyssä piirrettyjä lapsen kanssa ja nautitaan ihanasta raukeudesta, kun on saatu nukkua tarpeeksi.”
Hööki-hööki-ihminen. Näin Tytti Junna, 30, kuvaa itseään ja elämäänsä, joka kieltämättä kuulostaa täyteläiseltä. Aamuisin kello soi 4.30, ja parin välttämättömän torkutuksen jälkeen Tytti nousee, kun taas kaksivuotias tytär ja mies jäävät vielä nukkumaan.


Tytti juontaa Radio Rockissa Korporaatio-aamulähetystä ja tekee lisäksi monenlaisia elokuva-alan töitä näyttelijänä, roolittajana ja apulaisohjaajana.


– Pakko myöntää, että arkisin yöt jäävät liian lyhyiksi. Menen nukkumaan noin kello 22–23. Tytär nukahtaa kahdeksan jälkeen, ja siitä eteenpäin minulla on pari tuntia omaa aikaa. Siitä suuren osan vietä sängyssä, Tytti kuvailee arkeaan.


Aina ei kuitenkaan malttaisi mennä nukkumaan ajoissa. Lyhyt yöuni aiheuttaa myös hiukan stressiä, sillä kallisarvoiset unitunnit on pyrittävä saamaan talteen siitä huolimatta, että some ja muu digiviihde vie helposti aikaa myös iltaisin.Ylellinen sänky kutsuu


– En olisi ehkä itse valinnut niin rohkeaa väriä ja materiaalia. Mutta kun mies pääsi valitsemaan, meille tuli ruskealla keinonahalla verhoiltu sänky. Ja pakko myöntää, että onhan se ihana! Tytti sanoo.


Uuden Unikulman sängyn paras ominaisuus on se, että se on ihan oma. Tähän asti Tytti on nukkunut milloin kenellekin alun perin kuuluneessa sängyssä: ne ovat tulleet ”perintönä” äidiltä, veljeltä ja jopa kollegalta.


"Kun nyt sain omien mittojeni mukaan tehdyn patjan, huomasin kyllä eron."

Muita hyviä puolia sängyssä ovat hierontatoiminnot, joita Tytti käyttää lähes joka ilta, sekä moottorimekanismi. Sen avulla sängynpääpuoli nousee näppärästi yläasentoon, jota käytetään tv:n katseluun.


– Kevyen tv-hömpän katseleminen iltaisin saa minut rauhoittumaan. Lauantaiaamuisin tytär kipittää meidän väliimme, ja sitten säädetään taas sänkyä ja katsellaan yhdessä piirrettyjä. Se on minustakin ihanaa – olin haaveillut tällaisista hetkistä jo ennen kuin minulla oli omaa lasta! Tytti kertoo.


Viikonloput ovat Tytille tärkeitä henkireikiä myös siksi, että silloin hän tasaa univajeen, jota arkipäivisin väistämättä syntyy.En nuku päiväunia


Tytti vetää koko päivän puoli viiden herätyksestä lähtien kovalla energialla, eikä nuku päiväunia, vaikka moni muu samanlaista työtä tekevä radiotoimittaja luottaa iltapäivätirsoihin.


– En osaa päivällä rauhoittua, sillä aamulähetyksen jälkeen teen muita töitä, ja sitten onkin jo aika hakea tytär päiväkodista, Tytti kertoo.


Tytin iltapäiviin kuuluu muun muassa podcastien nauhoittamista. Niiden tuorein tulokas on upouusi Jaksa paremmin -podcast, jossa keskustellaan kiinnostavien vieraiden kanssa unesta ja sen puutteesta.


Myös improvisaatioteatteria, tv-rooleja ja monenlaisia muita elokuva-alan töitä mahtuu Tytin hektiseen elämänvaiheeseen. Hän vastaa castingistä eli roolittamisesta muun muassa tekeillä olevassa Netflixin ja Ylen tilaamassa draamasarjassa, joka sijoittuu tanssin maailmaan ja on suunnattu nuorille aikuisille. Sitä kuvataan kevään aikana, ja tarkempia tietoja kuullaan myöhemmin.628 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page