top of page

Jouni Soininen: ”Ihmeellistä, kun myös jalat mahtuvat sänkyyn”

Laulaja ja ääniammattilainen Jouni Soininen nukkuu ensimmäistä kertaa elämässään sellaisessa sängyssä, johon liki kaksimetrisen miehen jalat mahtuvat suorina. Uudesta sängystä on ollut suuri apu myös selkäkipuihin ja lihasjumeihin. ”En olisi ikinä uskonut, että sänky voi vaikuttaa nukkumiseen niin nopeasti ja isosti.”

 Pehmeän samettinen ääni on hyvä käyntikortti laulajalle ja spiikkien ammattilaiselle.

Jouni Soinisen tuo ääni on vienyt monenlaisille estradeille, myös Voice of Finlandin suoriin lähetyksiin Juha Tapion joukkueen kärkinelikossa vuonna 2021.

 

”Oli hienoa saada nähdä, miten homma toimii tuolla tasolla. Ja sain kokemuksesta rutkasti itseluottamusta keikkailla sooloartistina”, Jouni Soininen kertoo.

 

Heinolassa syntynyt, mutta Lahdessa kasvanut Soininen päätyi nuorena miehenä myös Englantiin, jossa Nottinghamin seudulla asuessaan esiintyi musikaaleissa puoliammattilais- ja harrastajatasolla. Lapsuuden soitto-, laulu- ja teatteriharrastus on siis kantanut pitkälle.

 

”Englannissa musikaalit ovat yhtä yleisiä kuin kesäteatterit Suomessa – ja oli huikea kokemus päästä niihin kuvioihin”, Jouni sanoo.

 

Tällä hetkellä hän asuu Lahdessa ja tekee yrittäjänä niin laulu- kuin puhekeikkoja. Uusi aluevaltaus on liiketalouden opiskelu LAB-Ammattikorkeakoulussa.

 

”Aikuisena opiskeleminen on antoisaa, sillä motivaatio on korkealla. Innostavaa on myös se, että opiskelijoissa on monen ikäistä porukkaa. Kokemusten skaala on laaja!” Soininen kertoo.

 

Tradenomitutkinnon suoritettuaan hän tähtää liiketoiminnan kehittämisen tehtäviin. Opinnot tuovat tukea myös omaan yritystoimintaan.

 

Katkonaista unta ja selkävaivoja

 

Jouni Soininen on kärsinyt pitkään selkävaivoista.

 

”Mittasuhteeni ovat haastavat: olen melkein kaksi metriä pitkä, ja painoakin on. Alaselässäni ollut välilevyn pullistuma repesi ja se leikattiin vuonna 2019, ja olin yhteensä noin kymmenen kuukautta pois töistä. Vuoden kuluttua sama väli pullistui uudelleen, mutta siitä olen yrittänyt selvitä fysioterapeutin ja kiropraktikon antamilla treeniohjeilla.”

 

Jossain vaiheessa Jounin yöunet jäivät 3–4 tuntiin. Stressi, fyysiset ongelmat ja myös vaimon kuorsaus ovat tehneet öistä levottomia, ja Jouni heräsi joka aamu selkä tai hartiat kipeinä.

 

”Etenkin raskausaikana vaimo kuorsasi paljon – minkä kerron tässä hänen luvallaan.  Marraskuussa syntynyt lapsemme nukkuu onneksi erittäin hyvin”, Jouni kertoo.

 


Uskomaton tunne herätä levänneenä

 

Kun entinen, liian pehmeällä petauspatjalla varustettu ja muutenkin jo aikansa elänyt sänky vaihtui Unikulman moottoroituun, yksilöllisesti räätälöityyn parivuoteeseen, Jouni ei ollut uskoa kokemusta todeksi.

 

”Ensinnäkin: jalat mahtuvat 180 x 210-senttiseen sänkyyn, voin kerrankin nukkua suorana! Toiseksi isokokoinen kroppani saa tukea juuri oikeista paikoista. En enää pyöri ja heräile öisin vaan nukun paljon levollisemmin”, Jouni kertoo.

 

Hän pitää tärkeänä myös Astro-tyynyä, joka jo yksinäänkin auttoi parantamaan nukkumisasentoa. Myös vaimon kuorsaus on vähentynyt tyynyn ja korotettavan sängynpäädyn ansiosta.

 

”Kaiken kaikkiaan on ollut uskomatonta herätä aamulla ja ihmetellä: mikä tämä fiilis on, kun ei satu eikä väsytä!”

 

 

1 800 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page