top of page

Fengshuita keittiössä ja makuuhuoneessa

Päivitetty: 24. lokak. 2023

Harri Syrjäsen Siuntioon rakennuttama uusi talo sisältää kaikki herkut niin keittiössä kuin makuuhuoneessa. ”Tajuan aamulla, että en ole yöllä heräillyt ollenkaan. Se on todellista luksusta”, huippukokki sanoo.Harri Syrjäsen yksikerroksinen CLT-elementtitalo hohtaa valoa syksyisessä Siuntion maisemassa. Sosiaalisessa mediassakin taloaan esitellyt Harri ei peittele tyytyväisyyttään, että kunnianhimoinen talonrakennusprojekti on nyt valmis.


”Rakentaminen vei pitkään kaiken ajan ja energian. Olisi liioittelua sanoa, että olen sen itse rakentanut, mutta hyppäsin kyllä sisätöitä tehtäessä rakennusporukkaan mukaan ja olin timpurina muiden joukossa. Vaikka käsityötaitoni ovat peräisin keittiöstä ja nuoruusvuosien moponrassauksesta, pystyin auttamaan. Myös YouTube on mainio opettaja!” Harri sanoo.


Täydellinen kahvikone ja muut herkut


Talo on persoonallinen ja omannäköinen. Se on paitsi koti myös työpaikka, sillä iso osa Harrin työstä koostuu sosiaalisen median, ennen kaikkea Instagramin julkaisuista, jotka kuvataan hänen omassa keittiössään. Noin 100 000 seuraajan myötä siitä on kasvanut kokin oma media. Koti voi toimia tarvittaessa myös yritystilaisuuksien ja muiden eksklusiivisten tapahtumien näyttämönä.


Keittiö onkin tietysti suunniteltu ammattikokin ehdoilla. Siellä on paljon laskutilaa ja iso saareke, jonka ympärille mahtuu myös istumaan.


Harri Syrjänen mainitsee kaksi erityisherkkua, jotka tekevät keittiöstä täydellisen.


”Kaikki pienet kodinkoneet on sijoitettu omaan apteekkarinkaappiinsa pois näkyvistä, mutta ne ovat käyttövalmiina jo kiinni töpseleissään, kun kaapin vain avaa. Ja seinään asennettu kahvinkeittimeni on maailman paras.”


Makuuhuoneesta näkyy merelle


Nukkumiseen Harri on aina suhtautunut mutkattomasti. Vuorokausirytmi on ollut työn vuoksi iltapainotteinen, eikä hän ole vaivannut sillä päätään.


”Rytmi on se mikä se on. Sopeudun hyvin myös muutoksiin: jos esimerkiksi jet lagin vuoksi valvon aamuyöstä, otan siitä irti kaiken hyödyn. Yö on minulle luovuuden aikaa, ja nautin siitä, mitä päässä liikkuu”, Harri sanoo.


Hänen makuuhuoneestaan avautuu liukuovi terassille ja näkymä suoraan merelle. Hän mietti tarkoin makuuhuoneen sisustuksen ja valaistuksen, että ”kaikki olisi mahdollisimman fengshui”. Varusteluun kuuluu niin lukunurkkaus keinutuoleineen kuin automaattisesti toimivat pimennysverhot.


Tärkein asia makuuhuoneessa on tietenkin sänky. Unikulman hierova moottorisänky on hulppean kokoinen (180 x 210 cm), ja sen musta verhoilu ja musta nahkainen pääty sopivat talon värimaailmaan.


”En ollut koskaan ennen ymmärtänyt, mikä merkitys sängyn laadulla on. Uusi sänky on niin hyvä! Nukun selvästi paremmin ja sikeämmin, enkä muista heränneeni yöllä ollenkaan. Sen täytyy tarkoittaa, että unen laatu on huimasti parantunut. Uni on niin tärkeää, että annan tietoisesti sille aikaa. Se on elämän laatua, jos mikä.”2 963 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page