top of page

Emma Kimiläinen: ”Lihasjumit ja päänsäryt hävisivät lakanoiden avulla”

Päivitetty: 13. huhtik. 2023

Autourheilija Emma Kimiläinen elää kiireistä huippu-urheilijan elämää, jossa palautumisesta pitää huolehtia tarkasti. Siinä ovat auttaneet uudet lakanat, joista hän ei enää suostu luopumaan. ”En olisi ikinä uskonut, että lakanat voisivat muuttaa elämäni.”Kansainvälisessä naisten formuloiden W series -mestaruusluokassa ajava Emma Kimiläinen, 32, on huippukunnossa niin fyysisesti kuin henkisesti. Vastikään Puman talliin ja brändilähettilääksi valittu Kimiläinen on ainoa suomalaisurheilija, joka on saanut vastaavanlaisen sopimuksen.


Hänen kesänsä täyttyy kisoista, treenaamisesta sekä normaalista perhearjesta. Kiireisen urheilijaelämän rinnalla Emma haluaa viettää aikaa myös 9-vuotiaan tyttären kanssa. Siten Helsinki Cup ja uimarantareissut mahdutetaan kalenteriin – se on varmaa.”Päänsäryt katosivat heti”


Kova päivittäinen treenaaminen ja rankat kisamatkat vaativat veronsa. Emma Kimiläinen viettää kurinalaista elämää, sillä huippu-urheilijan on huolehdittava niin ravinnosta kuin levosta, jotta kunto pysyisi optimaalisena.


”Kisamatkat ovat aina rankkoja, sillä aikaero sekoittaa usein vuorokausirytminja aikataulut ovat tiukkoja ja päivät todella pitkiä”, Emma Kimiläinen kertoo. Unesta pitää huolehtia kaikin keinoin.


Viime keväänä hän sai Unikulmalta erikoisvalmisteisen SteadyBody® -lakanapussin, jonka voi kuljettaa mukana kaikkialle. Kimiläinen pujahtaa pussin sisään, ja uni saa tulla. SteadyBody® on Unikulman patentoima materiaali, joka tasaa kehon lämpötilaa, purkaa lihasjännityksiä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Siten se edistää palautumista ja kuona-aineiden poistumista.


”Lakanapussukka on ollut minulle pelastus. On ollut ihan uskomatonta huomata, että lakana todella edistää palautumista. Lihassäryt ja -jumit paranevat nopeasti, jos niitä edes kerkiää tulemaan, ja uni on levollisempaa”, Kimiläinen sanoo.

Hän on kärsinyt aina kovista päänsäryistä kisojen yhteydessä. Formula-auton ajaminen on hyvin fyysistä työtä ja raskasta etenkin niskalle ja hartiaseudulle.


”Puren varmaan hampaita yhteen ajaessani, ja myös kypärä painaa poskilihaksia, joten poskilihakseni ovat usein jumissa. Myös niskan ja hartiaseudun lihakset sekä selkä joutuvat todella lujille”, Emma Kimiläinen sanoo.


Kevättalvella hän ajoi kauden viralliset testipäivät Barcelonan-radalla. Toukokuun kilpailussa mukana oli uusi lakanapussi, ja palautuminen sujui huomattavasti paremmin kuin edellisellä kerralla.


”Ihan mieletön juttu: ei tullut jumeja eikä päänsärkyä”, Kimiläinen sanoo.Hierova sänky on taivas


Hän tietää narskuttavansa hampaita myös öisin. Siksi kaikki kehon rentoutumista yöllä edistävät keinot ovat tarpeen.


Kotona hänellä on upouusi Unikulman moottorisänky, jonka patja on yksilöllisesti räätälöity juuri hänen kropalleen. Sängyn moottoriominaisuudet ovat kovassa käytössä.


”Kun tulen kisamatkan lennolta kotiin, nostan sängyn jalkopuolen ylös ja laitan hierontatoiminnon päälle. Se on taivaallista! Katson puhelimesta jotain rentoa ja laitan aivot narikkaan”, Emma Kimiläinen huokaa.


Tasapaino on tärkeää


Emma Kimiläinen on positiivinen ja sitkeä urheilija, joka on jo omallakin uralla joutunut kokemaan hyviä ja huonoja kausia. Nyt hän kukoistaa niin urheilijana kuin yksityiselämässä.


”On tärkeää löytää tasapaino urheilun ja muun elämän välillä. Kun urheilussa tulee väistämättä pettymyksiä, niistä selviää parhaiten, kun muu elämä on onnellista”, Kimiläinen sanoo.


Hän korostaa, ettei urheilijankaan identiteetti pidä perustua vain pelkkään urheiluun. Hänellä itsellään äidiksi tuleminen muutti elämänarvoja ratkaisevasti.


”Kun tähtää korkealle, saattaa elämä kaventua pelkän urheilun ympärille. Mutta ei koskaan pitäisi määritellä itseä vain urheilun ja siinä menestymisen kautta. Ihmisenä minua ei muuta se, voitanko vai häviänkö”, Emma Kimiläinen sanoo.
850 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page